Nyílvánosság biztosítása a NEA-MA-18-SZ-1232 kódszámú pályázathoz

templarius küldte be időpontban

900 éves a Templomos Lovagrend - DÍSZÜNNEPSÉG

A Díszkonferencia szervezése és lebonyolítása kapcsán elért legfontosabb eredmény az volt, hogy hosszú évtizedek, sőt évszázadok után békében és méltó módon megemlékezhettünk a Templomos Lovagrend múltjáról és jelenéről, annak egyházban betöltött szerepéről. A Rend újbóli működéséről és annak jótékony hatásairól is beszéltek jeles előadóink. Tehát elérte a célját. Rendezvényünkről az országos média is beszámolt. MTVA 5 csatornán, a Kult’30 - Az értékes félóra 2018.09.28-i élő adásában, ahol dom.Várszegi Csaba, a Templomos Lovagrend Magyarországi Preceptóriájának vezetője számolt be.   (https://www.mediaklikk.hu/…/kult30-az-ertekes-felora-2018-…/).

A pályázatban tervezetthez képest módosult a helyszín. A 900 éves díszkonferenciát sajnos nem tudtuk megrendezni az Országház Felsőházi Termében, amire utolsó pillanatban kaptunk választ. Így sürgősen kellett intézkednünk, és helyette a Duna Palotában rendeztük meg a színvonalas programot. Továbbá az együttműködő külföldi civil szervezettel (Jópásztor Alapítvány - Nadácia Dobrý Pastier) sajnos rajtunk kívül álló okok miatt nem jött létre a kapcsolat. Továbbá a költségvetést is módosítanunk kellett, mert csökkent mértékű támogatást kaptunk.

A programot az Emberi Erőforrsok minisztériuma Nemzeti Együttműködési Alapjának köszönhetően a NEA-MA-18-SZ-1232 kódszámú pályázat keretében valósíthattuk meg. A konferencia minden nemű költségeit jelen pályázat keretében biztosítottuk. Köszönjük a támogatást.  Jelen lerással a nyíilvánosság biztosításának tettünk eleget.